EL COGUL - VILÀ oli verge extra

Vaya al Contenido

Menu Principal:

SECCIONS OLI VILA
_____EL COGUL, TERRA D´OLIVERES


El Cogul és una terra històricament d´oliveres, on es troben arbres mil.lenaris, I noves plantacions, el seu paisatge, la seva posició geofràfica i les seves característiques demogràfiques converteixen el Cogul en una zona única i amb un impacte important en les característiques de les oliveres.

El Cogul és un poble tradicional, que conserva unes costums envers el cultiu i tracte amb el camp que s´han anat passant de generacions en generacions. Les seves terres han estat històricament de secà però amb l´arribada del segle XX es va fer l´obertura i creació d´una sèquia per garantir el reg dels horts i que han fet que l´aigua pugui arribar a diferents cultius d´oliveres que han potenciat la qualitat del fruit.

El poble conserva cases del segle XVI i XVII amb carrers característics i amb les famoses pintures rupestres de més de 10.000 anys d´antiguitat declarades patrimoni mundial per la UNESCO. Ens trobem davant un poble amb una singularitat i tradició especial on es respira un aire històric i d´artesania, reflexat en l´oli...

 
 
 
 


 
Regreso al contenido | Regreso al menu principal