Vilà Molí

L´any 1942 va començar una història de tradició i esforç, es va fundar el Molí Vilà. Més de 75 anys fent oli de qualitat, tenint cura per obtenir un producte digne de les nostres terres i generació rere generació transmitin l´essència de fer un bon oli.

Al llarg d´aquests anys i fruit de la modernització dels temps, l´estructura del molí ha anat experimentant una sèrie de millores en la producció, enmagatzemantge, infraestructura, logística, etc. però sempre mantenint la filosofia tradicional que ha caracteritzat a la família Vilà.

L´any 2013, va ser un punt d´inflexió al molí, amb la creació d´una nova bodega que va significar la millora en la capacitat d´enmagatzematge del molí davant l´increment de producció dels agricultors en els darrers anys i que demostra l´adaptació del Molí a les necessitats dels seus productors.

El Molí Vilà gaudeix de tota l´infraestructura necessària en la producció de l´oli, totes les fases en aquest procès estàn cobertes, zona d´entrada de fruit, sistema d´extracció en fred per aconseguir un oli verge extra, zona d´envasament i finalment etapa d´enmagatzemantge, a més s´ha de destacar que el molí és energèticament autosostenible amb la implantació als darrers anys de l´aprofitament d´un sotsproducte com és l´ós de l´oliva, el pinyolet, utilitzat com a biomassa i que també es comercialitza als clients interessats.

Aquest mateix any, Molí Vilà, ha ampliat les instalacions dedicades a la separació i extracció de l´oli, amb la incorporació d´un nou decanter davant l´increment de producció dels darrers anys i les bones previsions de cara a les noves campanyes vinents.

Un cop més Molí Vilà es posiciona amb els grans productors d´oli de les terres de Lleida, vulguent ser un referent oleícola i tradicional del sector en unes terres d´arbequines cada cop més demandades pel consumidor nacional i internacional.